EXKURZE NA ZAJÍMAVÁ MÍSTA

Žáci páté a šesté třídy ve středu 11.9. 2024 navštívili zámek a hrad v Bečově nad Teplou. Viděli zámecké interiéry a relikviář sv. Maura. Žáky překvapila velikost relikviáře a jeho hodnota, která je srovnatelná s hodnotou korunovačních klenot. Zhlédli krátké video o restaurátorských pracích, které trvaly jedenáct let a dozvěděli se zajímavé informace o objevení relikviáře v roce 1985. Také viděli Ropuší kámen, který byl na relikviáři objeven teprve nedávno a je o něm zajímavý příběh. Příjemný průvodce je provedl zámeckými prostory, které na ně dýchly svou honosnou atmosférou. Pro žáky to byl opravdu jedinečný zážitek.

V loňském školním roce jsme se umístili na druhém místě v kraji v programu Recyklohraní. Jako výhru jsme dostali příspěvek 5 000 Kč na dopravu na ekologickou exkurzi. Vybrali jsme si prohlídku Úpravny vody Horka a program Klimatické změny v botanické zahradě v Bečově.

V úpravně vody se žáci seznámili s procesem výroby pitné vody. Prošli si jednotlivé části a dozvěděli se, jak se voda upravuje a čistí, kolik vody se denně vyrobí a kam všude se voda dodává. Bylo to zajímavé povídání. Pak jsme navštívili botanickou zahradu v Bečově a věnovali jsme se velmi aktuálnímu tématu Klimatické změny. V rámci programu se žáci dozvěděli, co ta slova vlastně znamenají a jaké děje s tím souvisejí. Dlouho pak diskutovali nad tím, jak mohou i oni sami pomoci a přispět ke zlepšení klimatu.

K. Křížová a R. Benešová, učitelky

 

Komentáře jsou vypnuty.