leden akce školy 202223

 

5. virtuální realita- Ekologická škola

 

 

6. narozeniny naší vlasti- projekt 1. stupně

Dne 6. 1. 2023 jsme si na prvním stupni naší školy připomněli výročí vzniku samostatné České republiky. Je to již třicet let, kdy se naše republiky oddělily a staly se tak samostatnými. Tento projekt nám připomněl léta devadesátá, která se nesla v duchu velkých změn a očekávání. Řekli jsme si, jak se změnili podmínky, ve kterých žijeme dnes a ve kterých se žilo tenkrát. Přesto, že se z Československa staly dvě republiky, jsme si stále blízcí a mnozí z nás máme na Slovensku své příbuzné, a proto tam stále jezdíme jako domů.

 

17. pořad o Balynce, 10.30 hod. 1. – 4. třída

O Balynce, dobrém štěněti, a třídě nízkých kamarádů

V úterý 17.1.2023 se žáci prvního stupně od první do čtvrté třídy zúčastnili divadelního vystoupení v Besedě. Herci z Divadla dětí v Karlových Varech přijeli zahrát pohádku zaměřenou na ekologii, konkrétně na třídění odpadů. Zatoulané štěně Balyna potká kocoura Roberta, kocouřího čaroděje. Ten by chtěl předvést čarování, ale nemůže tak učinit v zaneřáděném prostředí. Několikrát se Balyna s pomocí kluků z ulice snaží v okolí uklidit, ale vždy tam někdo zase natropí nepořádek. Nakonec se s pomocí dětí z publika podaří nepořádek uklidit, roztřídili vše do správných barevných popelnic a kocour Robert mohl předvést své kouzlo. Hravou interaktivní formou si žáci zopakovali, jak správně odpad vytřídit.  

          Mgr. Dana Nasadilová

 

20. Kdyby tisíc klarinetů podruhé

Návštěva Západočeského divadla v Chebu na začátku září tohoto školního roku a zhlédnutí hry Kdyby tisíc klarinetů sklidilo u žáků naší školy velký ohlas. V září se do divadla vypravila sedmá a devátá třída. V lednu se nám naskytla příležitost jet se podívat na stejné představení. A protože se „klarinety“ osvědčily, neváhali jsme a představení objednali. Tentokrát se v pátek 20. ledna 2023 jeli do divadla podívat šesťáci a osmáci. Kdyby tisíc klarinetů se líbilo i jim.

                        Mgr. Markéta Dorotovičová

 

23. pololetní pedagogická rada  

31. rozdání vysvědčení 

                                    

 

 

Komentáře jsou vypnuty.