akce školy květen 202223

 

1. sázení lípy za ZŠ Hranice

5 zástupců školy zasadilo 1.5.2023 lípu za ZŠ Hranice. Celkem bylo vysázeno 28 lip v rámci městské akce. Velmi zdařilá a užitečná akce. Hana Levá

 

 

2. Mac Donald Cup – 1. stupeň 

          Třetí májový den se na Tyršově stadionu v Aši uskutečnilo okrskové kolo již 24. ročníku turnaje v malé kopané pro žactvo z 1. – 5. ročníku ZŠ. Po několika covidových letech vyrazil do bojů o postup do okresního kola i reprezentační tým ZŠ Hranice. Soupeři byli tradiční, družstva ze tří ašských základních škol.

          Hned v prvním zápase jsme nastoupili proti favoritovi turnaje, celku ZŠ Hlávkova. Než jsme se na hřišti rozkoukali, soupeř rychle vedl 2 : 0. Vašek Kocourek snížil, při životě nás držel výborný gólman Jan Kotalík, závodní hráč z Baníku Sokolov. Ašáci však znova odskočili na dvoubrankový rozdíl. Náš Kocourek znova snížil a měl na kopačce i vyrovnávající branku. Však neustále platí: nedáš – dostaneš. Po boji jsme prohráli 2 : 4.

          Druhé utkání, proti týmu z Kamenky, jsme začali o poznání lépe. Rychlé vedení 2 : 0 nás mohlo uklidnit, ale soupeř se také nevzdával. Skóre se rychle měnilo, náhle to bylo 3 : 3. Dvěma góly v samém závěru urvali naši borci důležité vítězství v poměru 5 : 3.

          Abychom se umístili na 2. místě, tak jme museli v posledním zápasu neprohrát. Šancí měli chlapci hodně, ale míč za brankovou čarou soupeře ne a ne skončit. Po sporné situaci, kdy jsme měli dojem, že soupeř zahrál rukou, jsme prohrávali. Naštěstí v samém závěru vyrovnal na 1 : 1, kdo jiný, než Václav Kocourek, náš nejlepší střelec.

          Konečné 2. místo je úspěch. V našem týmu byli hráči i ze 2. a 3. třídy, tedy mladíci. Všichni si zaslouží pochvalu, nechali na hřišti duši a tak to má být!

          Sestava: Jáchym Hrkal, Jan Kotalík, Lukáš Halík, Luboš Braun, Jakub Skamene, Dušan Gažik , Václav Kocourek.

          Za zapůjčení dresů děkujeme paní Ivě Kárníkové z TJ Hranice.

                                                                                 Jiří Tůma, vedoucí mužstva

3. Ukliďme Česko – ZŠ Hranice

I letos se naše škola zapojila do projektu Ukliďme Česko. Akce se uskutečnila 3. května (konečně tepleji) a uklízet se vypravila 3., 6. a 7. třída. Sedmáci se rozhodli pro úklid okolních částí Hranic. Prošli město od nádraží přes Trojmezí, Sídlunk a zpět ke škole. Nasbírali 9 pytlů odpadu, několik pneumatik a větších odpadků. O odvoz nepořádku se postaraly Technické služby města, za což jim velmi děkujeme.

Šesťáci si vzali na starost prostor okolo pomníku ve Farském lese. Nasbírali 5 pytlů odpadu. Holky vyplely okolí nasazených keříků u pomníku. Žáci byli aktivní, šikovní a práce je bavila.

V akci Ukliďme Česko si dali třeťáci za úkol uklidit prostor okolo školy, sokolovny a vodárny. Byli pečliví a našli odpad, který by si člověk ani nemyslel, že je možné v přírodě najít. Je chvályhodné, že při běhání venku si všímají kdejakého nepořádku, ale smutné je, že tento nepořádek dělají dospělí lidé a děti ho za ně uklízejí.    

                    

9.Heinz Glas Decor- prezentace školy

 

17. návštěva perlorodek + Trojstátí

25. Den Země

Projektové vyučování

Po sedmi letech se zásluhou Ekotýmu ZŠ Hranice uskutečnilo projektové vyučování u příležitosti Dne Země. Při této příležitosti je vhodné zmínit, že ZŠ Hranice v letošním školním roce již pošesté získala titul Ekoškola. Díky paní učitelce, Mgr. Radce Benešové, a samozřejmě s podporou ředitelství naší ZŠ, jsme v této disciplíně jedni z nejlepších, ne-li úplně nejlepší, v Karlovarském kraji.

Žactvo naší školy bylo rozděleno do skupin, kde se setkali žáci (samozřejmě i žákyně) od prvního do devátého ročníku. Vždy jsme s takovou formou vyučování měli dobré zkušenosti a ejhle, i letos to fungovalo. Zlobiči se zklidní a pasivní se zaktivní, starší se promění ve starostlivé opatrovníky malých.

Kdyby nic jiného, tak toto stojí za to. Ale ono tam pochopitelně bylo i to další. Název našeho vzdělávací programu je „Škola pro život“. A touto akcí jsme určitě přispěli k jeho plnění. My učitelé vidíme naše svěřence jinak, než ve školních lavicích, a snad i z druhé strany je ten pohled jiný, příjemný.

Prostě bylo to smysluplně strávené čtvrteční dopoledne. A ten buřtík za odměnu, to byla ta pomyslná třešnička na dortu.

        Jiří Tůma, průvodce jedné ze skupin

 

29. návštěva perlorodek + Trojstátí 

                                                                                  

 

  •  

Komentáře jsou vypnuty.