duben akce školy 202223

4. fa Caliditas – 3 D brýle virtuální realita

5. zápis do 1. třídy – 13.00 – 16.30 hod.

 

12.školní sportovní pohár

  1. KOLO ŠKOLNÍHO SPORTOVNÍHO POHÁRU ŽÁKŮ I. STUPNĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLY V HRANICÍCH

„HURÁ! PŘIJEL K NÁM CIRKUS!“

Na dnešní soutěž jsme se pilně připravovali. Při hodinách tělesné výchovy jsme trénovali slalom, rychlý běh s pokládáním míčků a přeskakování obruče. Nemohli jsme se dočkat, kdo zvítězí v cirkusových disciplínách, jestli medvědi, opičky nebo koníci.

Vítězi v jednotlivých kategoriích se stali závodníci:

I.třída dívky – Liliana Slekovičová, Barbora Dominová, Eliška Muhrová

I.třída hoši – David Hertel, Matyáš Švarc, Adam Šamberger

II.-III. třída dívky   – Anastáziia Serednytska, Veronika Svozilová, Pavla Křesťanová

II.-III. třída hoši     – Jan Kotalík, Patrik Novotný, Jonáš Svoboda, Jan Popelka

IV.- V. třída dívky  – Eliška Křížová, Viktoria Fišerová, Květa Plecitá, Karolína Křesťanová

IV.- V. třída hoši    – Lukáš Nový, Luboš Braun

Vítězové obdrželi za své skvělé výkony diplomy a sladkou odměnu.

Soutěže se zúčastnilo 35 závodníků z I. až V. třídy.

Vítězům blahopřejeme. Všem závodníkům děkujeme za účast.

Těšíme se 14.6.2023 na 5. kolo Školního sportovního poháru „Atletický trojboj“.

Marcela Šnajdrová, Dana Nasadilová, Pavlína Ševčíková – pořadatelé soutěží

 

14. planetárium Cheb 

Třeťáci a čtvrťáci v planetáriu v Chebu

V pátek 14. 4. 2023 se třeťáci a čtvrťáci vydali na vesmírnou výpravu do planetária v Chebu. Mohli pozorovat pohyby Země, Měsíce a zároveň několik typů zatmění, na které by čekali mnoho desítek let. Také viděli krásnou hvězdnou oblohu, která se vždy trochu změní podle ročního období. Snažili se v hvězdném poli najít známá souhvězdí (někdy to bylo opravdu těžké) a také viděli polární záři. Všem se chvílemi tajil dech, zejména když se jim nad hlavami rozsvítilo tolik hvězd, které není možné běžně zahlédnout. Určitě se příští rok opět vydají na další výpravu do vesmíru.

                  Kateřina Křížová

 

18. pietní akt  na náměstí  

Pietní akt

V úterý 18. dubna 2023 jsme se s paní ředitelkou a panem starostou sešli na náměstí u amerického pomníku. Připomněli jsme si překročení státní hranice americkou armádou, ke kterému došlo v blízkosti našeho města v roce 1945. Uctili jsme památku vojáků, kteří se zasloužili o osvobození našeho města. Žákyně deváté třídy si vzaly na starost proslov, básničku a položení květiny. Proslovu se ujala Klára Burianová, básničku složila Natálie Polťáková, zarecitovala ji Jana Nová a květinu položila Tereza Svobodová. Po položení květin jsme drželi minutu ticha a na závěr jsme zazpívali českou státní hymnu.

                             Mgr. Markéta Dorotovičová

 

 

24. TS SRPŠ –   1. st. –  15. 30 hod.

                          2.st. –  16. 00 hod.

25. OVOV

Naši žáci 2. stupně na soutěži Odznaku všestrannosti

Dne 25. 4. 2023 se reprezentanti naší školy zúčastnili 9. ročníku halového Odznaku všestrannosti družstev v Aši. Pořadatelem soutěže byla ZŠ a MŠ Okružní a vše proběhlo ve sportovní hale v ulici G. Geipela.

Ve společnosti 3 ašských základních škol, ZŠ Františkovy Lázně, 6. ZŠ Cheb a samozřejmě i za naší účasti se strhly líté boje o co nejlepší výkony v jednotlivých disciplínách. Těmi byly hod medicinbalem, trojskok, leh-sedy, člunkový běh s driblinkem basketbalovým míčem a skákání přes švihadlo.

Naši sportovci se v nabité konkurenci neztratili, jejich výkony byly na úrovni osobních maxim a často i nad nimi, a tak si zaslouží pochvalu. Celkově naše družstvo obsadilo 5. místo a mezi školami ašského okrsku dokonce místo 3., což je hlavně vzhledem k velikosti naší školy velmi slušný výsledek.

Děkujeme všem sportovcům za dobrou reprezentaci školy!

Účastníci: Laura Mojcherová, Adéla Kašparová, Ellen Pešková, Viktorie Humlová, Mikuláš Labuda, Václav Hrouda, Martin Kutička a Saša Serednytskyj

 

 

26. Dne 26.4. se žáci 2. až 5. třídy zúčastnili  štafetového běhu 8x100m a 8x200m. Závod se konal na atletickém stadionu v Chebu.

 

27. Divadlo jednoho herce –divadlo se přesouvá z 27.4. na 24.4.2023

Král český a císař římský Karel IV.

V pondělí 24. dubna zhlédli žáci 2. stupně divadelní představení jednoho herce s názvem Král český a císař římský Karel IV. Představení bylo průřezem Karlovy vlády a celého jeho života. Žáci si tak připomněli, že byl Karel IV. vězněn svým otcem Janem Lucemburským na Lokti, že napsal svůj životopis Vita Caroli, že nechal vybudovat kamenný most, že založil univerzitu a že měl čtyři manželky. Žáci představení hodnotili kladně.

 

 

Komentáře jsou vypnuty.