škola akce říjen 202425

Plán na měsíc říjen




1.Divadelní představení Cheb

Tajný deník Adriana Molea 

Naši osmáci a deváťáci nakoukli první říjnový den do tajného deníku Adriana Molea. Tajný deník Adriana Molea ve věku 13 a ¾ hráli chebští herci v Městském divadle ve Františkových Lázních, kde byli naši žáci úplně poprvé. Hlavní postava, Adrian, jim byla velmi blízká, protože stejně jako oni i on prochází dospíváním a musí se potýkat s různými problémy s tím spojenými. Představení bylo živé, zábavné a bylo doprovázeno živou hudbou – kapelou The Moodies. Žákům se Tajný deník velmi líbil a opět musím zmínit, že mě těší, že je divadlo baví.  

Mgr. Markéta Dorotovičová 

 

1.     Drakiáda 

První říjnový den se uskutečnila žákovským parlamentem ZŠ Hranice pořádaná Drakiáda. Počasí bylo zprvu deštivé, chladné, ale dostatečně větrné. Po nebi létala zhruba dvacítka krásných draků. Na poli za Sokolovnou tomu přihlíželi i rodiče, babičky a dědové, spolužáci. Lidí přišlo hodně. Děvčata ze žákovského parlamentu měla těžký úkol. Vybrat tři účastníky, jejichž draci vzlétli nejvýše. Oceněni byli Anežka Burianová, Tomáš Künzel a Lukáš Kosař. Ale sladkou odměnu dostali všichni. Tak už se těšíme za rok na shledanou!

   Viktorie Humlová, IX. třída

 

4. 6. třída – akce ašského muzea

8. 2. třída – akce ašského muzea

10.   9. třída – ISŠ Cheb

Dne 10. října navštívili deváťáci Den otevřených dveří na ISŠ v Chebu. Mohli se inspirovat řadou oborů nejen chebské školy.

 

10. Beseda v ašském muzeu

Ve čtvrtek 10.10. jsme měli jedinečnou příležitost sejít se v ašském muzeu s bývalým ředitelem pražské zoo panem Petrem Fejkem. Velice nás zaujalo jeho vyprávění o letech, kdy v zoo působil a o tom, jak zoo dříve vypadala. Velice nás šokovaly hrozivé podmínky, ve kterých zvířata dříve musela žít. Nyní je pražská zoo na vysoké úrovni, jejím cílem je záchrana ohrožených druhů a spokojenost chovaných zvířat a tomuto položil základní kámen pan Fejk. Velikou kapitolou, kterou jsme zmínili, byly povodně v roce 2002 a jejich dopad na pražskou zoo. Známe příběh lachtana Gastona, hrocha Slávka a spousty jiných zvířat, které dopadly špatně anebo dobře. Pobavilo nás také vyprávění o slonici, která ráda žvýkala tkaničky od bot, nebo lemuřích útěkářích, které nezastavil ani elektrický ohradník. Krásné povídání zakončil pan ředitel zoo úvahou nad deštnými pralesy, které jsou velmi poznamenány lidskou činností. Jsme velice rádi, že jsme mohli pana Fejka poznat a poslouchat jeho zajímavé vyprávění.

    Páťáci

14.Country tance 

21. Beseda o životě bobra evropského

V pondělí 21.10. byla pro všechna dítka prvního stupně připravena beseda o životě bobra evropského. Všechny třídy se postupně vystřídaly na krásném a zajímavém povídání, které si pro nás připravil pan Brabec z chebského muzea. Přivezl s sebou dva krásné vycpané bobry, které jsme mohli hladit a třeba počítat, kolik chlupů mají na jednom centimetru čtverečním (mimochodem je to až 27 000 chlupů). Také přivezl ohlodané klacky a dřeva, které se mu povedlo získat při cestách po bobřích hrázích. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavého o životě tohoto velkého hlodavce, viděli krásné fotografie a mohli si sáhnout třeba na jeho zuby. Moc děkujeme za vytrvalost pana Brabce, protože připravit zajímavou besedu pro pět tříd zvlášť, je velice vyčerpávající, velice si toho vážíme a moc děkujeme, bylo to opravdu super.

K. Křížová

24. 9. třída – akce ašského muzea, geologie 

24. Kde domov můj – soutěž

25.Divadlo Krejčík Honza 

                                               

 

 

 

 

Komentáře jsou vypnuty.